Gazetekars

TOBB Doğu Anadolu Kadın Girişimciler Kurulu 1. Bölge Toplantı Kars’ta gerçekleşti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğu Anadolu Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) 1. Bölge Toplantı Kars’ta gerçekleşti.

02 Şubat 2024 Cuma 10:15

TOBB Doğu Anadolu Kadın Girişimciler Kurulu 1. Bölge Toplantı Kars’ta gerçekleşti

TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Kars Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya ; Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müge Kaya, Kafkas Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Erol Aydın,  Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca, TOBB İletişim Uzmanı Handan Köse, Doğu Anadolu Bölge Başkanı Sevda Keskin, Bitlis KGK Başkanı Bermal Akbay, Ardahan KGK Başkanı Gizem Çınar,  Ağrı KGK Başkanı Edibe Yıldırım Demircan, Tunceli KGK Başkanı Yıldız Gündüz, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu, Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Akçayöz, Kars’ın ilk Kadın Girişimcisi Nuran Özyılmaz, akademisyenler ve davetliler katıldı.

TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müge Kaya, 1. Doğu Anadolu Kadın Girişimciler Kurulu Bölge toplantımıza ev sahipliği yapmaktan ve tüm girişimci kadınlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum, diyerek şunları belirtti : “Birkaç yıl öncesine dek ilimizde kadın girişimci sayısı  birkaç cesur kadından ibaretken, bugün bu sayı her geçen gün artmakta. “memleketimin kadını; fırsat beklemez, imkan yaratır”. Kars kadınının bu savaşçı ruhu, bizi yüreklendirse de; kadınların yoluna çıkan-çıkacak engelleri öngörüyor ve her ne olursa olsun kolaylıkla aşacağımıza inanıyoruz. Tüm kamu kurumlarını bu yolda yanımızda göreceğimize inanıyoruz.  Kadınların girişimcilik özgüvenini artırmak için, bir işe sıfırdan başlamanın cinsiyetle alakalı bir konu olmadığını, yüksek sesle anlatmamız gerekiyor. Bu bilincin yayılıp kök salması için, bu yolda öncü olmuş kadınlarımızın, deneyimlerini daha çok paylaşması gerekmektedir. Her biri birbirinden kıymetli projeler üreten ve üretme fikri olan katılımcılarımızla beraber şehrimizde ve bölgemizde yeniliklere imza atacağımıza inanıyorum. Bizlerle bu ilki paylaşan tüm katılımcılara ve konuklarımıza teşekkür ediyorum.”

Soru cevap şeklinde devam eden toplantı sonrası, Kars’ın ilk kadın girişimcisi, iş insanı, Kaz Evi kurucusu Nuran Özyılmaz’a plaket takdim edildi.

a111-022.jpga22222222-001.jpga33333333-002.jpga444-012.jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER