Gazetekars

TOKİ'de Tapu Sevinci

Kars Merkez 30 Ekim Mahallesi Digor Yolu TOKİ sakinlerine tapuları teslim edildi.

16 Mayıs 2011 Pazartesi 09:59

TOKİde Tapu Sevinci

Kars Belediye Başkanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gecekondu Dönüşüm projesi kapsamında Digor yolu üzerinde yapılan TOKİ konutlarının tapusu vatandaşlara dağıtıldı.  

Kars Belediyesi vatandaşın TOKİ’ye olan borcu karşılığında 10 trilyon değerindeki arazisini TOKİ’ye devrederek aldığı 341 tapuyu hane sahiplerine dağıttı.

Gerçekleşen tapu törenine Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç katıldı.

Tapu töreninde konuşma yapan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Biz verdiğimiz bütün sözleri tek tek yerine getiriyoruz” diyerek 2011 genel seçimlerini işaret edip “şimdi sıra sizde” dedi.

TOKİ binalarında kalan vatandaşların sürekli spekülasyonlarla endişelendirildiğine dikkat çeken Başkan Bozkuş, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın mağdur olacağı, tapularının verilmeyeceği gibi söylentiler duyduk. Değerli vatandaşlar spekülasyonlara alet olmayın. Gördüğünüz gibi söz verdiğimiz tapuları dağıttık. Vatandaşın TOKİ’ye olan borcunu biz ödedik. Belediye ile TOKİ’nin arasında yapılan protokol neticesinde vatandaşın borcunu üstlenen belediyenin TOKİ’ye olan borcunun yerine kendilerine arsa verme talebinde bulunduk. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile sürekli görüşme halindeydik. Kars Belediyesi olarak vatandaşların TOKİ’ye olan borcunu üstlendik. Vatandaşların tapu bedellerine karşılık Belediyenin yeni terminal yanında 10 rilyon değerindeki 44 dönümlük arazisini TOKİ’ye devrettik.”  

“TOKİ’de oturan vatandaşlara belediye sahip çıkmasaydı TOKİ’ye olan borcu vatandaş ödeyecekti” diyen Bozkuş, “Biz sosyal belediyeciliğin gereği olarak dar gelirli ailelerden oluşan 30 mahallesi TOKİ sakinlerine sahip çıktık. Bu anlaşmadan en karlı vatandaşlarımız çıktı. Bizim amacı vatandaşlara hizmet etmektir. 30 Ekim mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın durumunu biliyoruz. Bunun için mağdur olmalarına göz yumamazdık. Bu konuda belediyemiz inisiyatif alarak hükümetimizin de desteği ile kendisine yakışanı yaptı. TOKİ ile anlaşmaya vardık ve artık kendi evlerinizde gönül rahatlığı ile borçsuz oturacaksınız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kars Merkez 30 Ekim Mahallesi Digor Yolu TOKİ sakinlerinin bu günü sabırsızlıkla beklediklerinin altını çizen Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve başladığı günden itibaren hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için mücadele verdiklerini ifade ederek, “Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında Digor Yolu TOKİ konutlarına taşınan vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tuttuk artık herkes kendi tapulu evlerinde oturacak.” dedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER