TRT, Salih Şahin’in belgeselini çekti
Kars’ta çok yönlülüğü ile tanınan gazeteci-yazar, müzisyen, derlemeci ve eğitimci Salih Şahin’in bu özellikleri TRT tarafından belgesel olarak çekildi.
17 Nisan 2013 Çarşamba 12:32

Belgesel, Kars’ın tarihi ve turisttik yerlerinde çekildi. Çekimler TRT’nin bir çok kanalında dönüşümlü olarak yayınlanacak. Belgeselde, Şahin’in dünyada tarı yapan, çalan ve söyleyen ender kişilerden biri olduğu belirtildi.
TRT İstanbul Televizyonu, Kars’ta Gazeteci Yazar, Halk Müziği Sanatçısı Salih Şahin’in çok yönlü mesleği ve UNESCO’nun çalışmaları ve meziyetlerini dikkate alarak Kars’ta belgeselini çekti. 4 gün süren çekimlerde Şahin’in müzik, gazetecilik, eğitimcilik, söz yazarlığı, araştırmacılık, derlemecilik, müzik aletleri imalatçılığı gibi bir çok alanda görüntüleri çekildi.
Program yapımcısı ve yönetmeni Esra Dalgıç’ın yönetmenliğini yaptığı TRT İstanbul Televizyonu ekibi Salih Şahin’in aşık sazı ve tar ile saz yapımı alanında ki UNESCO’nun, UNDP’nin ve BM’nin çalışmalarını, “Yaşayan İnsan Hazineleri” ile yöresel müzik ve gazetecilik faaliyetleri dikkate alarak Kars’a geldi. Görüntü yönetmenleri Atilla Temizkan ve Tevfik Zengin’in Salih Şahin’in görüntülerini Kars Kalesi, Aygır Gülü, Ani Harabeleri, Sarıkamış’ta ve Kars’ın güzelliklerini ön plana çıkartan çeşitli mekanlarda da aldı.
TRT, ŞAHİN’İ “ANADOLU’NUN SICAK YÜZLERİ”NDEN BİRİ OLARAK SEÇTİ
TRT Avaz, Belgesel, Anadolu, GAP ve müzik kanallarında yayınlanacak olan “Anadolu’nun Sıcak Yüzleri” adlı programda Salih Şahin’in yöresel müzik ve gazetecilik çalışmaları manicilik ve yazarlık faaliyetleri, müzik aletleri imalatı, türkü derleme ve eğitimcilik yanları görüntülerle ele alındı. “Çekilen belgeselde Salih Şahin’in Hürriyet Gazetesi’nde gazeteciliğe başladığı muhabirlik ve büro şefliği yaptığı, halen Kars’ta gazetecilik ve iki yerel gazetenin sahibi olduğu, TRT Kars Radyosu Serhattan Sesler Korosu’nda babası Şahin Kara Şahin yönetiminde çalıştığı, türkü derlemeleri ve beste çalışmaları ele alındı. Şahin kopuz, tar, bağlama ve nağara ile Kars ve çevresinin bilinmeyen ve kendi derlediği türkülerden örnekler verdi. Yetiştirdiği elamanlardan oluşan müzik gurubu ile programlar yaptı. Sarıkamış şehitleri ve günün önemine uygun yazdığı cinaslı mani ve bayatılardan da örnekler verdi. Bu bayatılara uygun Sarıkamış’tan görüntüler çekildi.
Salih Şahin’in belgesel çekiminin Kars’ın tarihi ve turisttik yerlerinde yapılması nedeni ile programın yayınlanması ile Kars’ın bu özelliğinin tanıtımının da amaçlandığı belirtildi.