Gazetekars

Tugay binaları yağmalanıyor

Kağızman’da sahipsiz kalan 7. Mekanize Piyade Tugay binaları yağmalanıyor

22 Mart 2011 Salı 07:14

Tugay binaları yağmalanıyor

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde yıllar önce lağv edilen ve boş kalan 7. Mekanize Piyade Tugay binalarının yağmalanmasının önüne geçilmesi isteniyor.

Kağızman’da 7. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın lağv edilmesiyle boş kalan ve içerisindeki binalar sahipsizlikten bazı faili meçhul kişilerce yağmalandığı belirtilmişti.

Yağmalanan binaların yerine yine sahipsizlikten dolayı vatandaşlar üst tarafları tarla edip fidan diktiler alt tarafa ise yakacaklarını yığıp çadır çekip bu yerleri sahiplenmeye başladılar.

Kağızman’a uzun yıllar hizmet veren, ilçe ekonomisinin kalkınması ve huzur ortamının sağlanmasında büyük katkısı olan 7. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın kaldırılmasının ardından geride kalan binalardan bazıları ihale yoluyla satıldı, bazıları da eğitim amaçlı kullanıldı.

Sahipsiz kalan diğer binaların ise meçhul kişiler tarafından yağmalandı. Binaların kapı ve pencereleri, elektrik ile mutfak malzemeleri talan edilirken, alınamayan diğer malzemelerin ise tahrip edildiği belirtildi.

Ama hala sahipsiz kalan 7. Mekanize Piyade Tugay komutanlığını vatandaşlar sahiplenmeye başladı. Şimdiden kışlık yakacaklarını yığıp hatta mahalle tarafından kendi aralarında parsellenerek yerlerin bile zapt edildiği görülüyor.

Yetkililere seslenerek zamanında önlem alınmamasına tepki gösteren vatandaşlar, boş kalan binaların da değerlendirilip talanın önüne geçilmesini istediler.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER