Gazetekars

Türk Gençliğinin Coşkulu Günü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da coşkulu bir törenle kutlandı. Kars Halkı, Şehir Stadyumu’nda görselliğiyle ön plana çıkan töreni büyük bir coşku ve beğeniyle izledi.

20 Mayıs 2011 Cuma 07:50

Türk Gençliğinin Coşkulu Günü

Murat TAŞDEMİRCİ

Ulu Önder Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919’da, ülkeyi emanet ettiği gençliğe armağan etmiş olduğu 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 92. yılı olan bu günde, tüm yurdu etkisi altına alan coşku Kars’ta da yaşandı.

YAĞMURU GÖREN ÖĞRENCİLER ÜZÜNTÜ YAŞADI

Sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur öğrencilerin üzülmesine neden oldu. Geçen yıl yağmur nedeniyle ertelenen bayram coşkusunun bu yıl da ertelenmesinden endişelenen öğrenci ve öğretmenler daha sonra havanın açmasıyla beraber sabah saatlerinde okul önlerinde toplandı. Daha sonra Kars Şehir Stadyumu’nda bir araya gelen öğrenciler yerlerini alarak protokolün gelmesini bekledi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan protokol mensupları daha sonra tören alanına geldi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Kars Valisi Ahmet Kara, 14. Mekanize Tugay Komutanı Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başsavcı Adem Yazar, Baro Başkanı Cevdet Uçungan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda Kars halkı katıldı.

“ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABINI DEFALARCA OKUYUN”

Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un askeri araçla halkı selamlamasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak yaptı. Budak günün anlam ve önemine değinen konuşmasında, ülkemizin yeniden dirilişini temsil eden bu günün yıldönümünde, bağımsızlık ateşinin dalga dalga yayıldığını hatırlatarak, cumhuriyetin ilanı ve ardından gerçekleştirilen inkılâplar ile çağdaşlık temeli üzerine kurulan devletimizin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesinde yer aldığına değindi. Budak daha sonra gençlere mesajlar gönderen sözlerinde, Atatürk’ün gençliğe hitabının defalarca okunması gerektiğini ifade eden konuşmasında dünyada hiçbir ülke gençliğinin gururunun bu kadar okşanmadığını belirterek bu kadar kıymetli bir hediyenin hiçbir gençliğe verilmediğini söyledi.

Daha Vali Ahmet Kara konuşarak, Kurtuluş Savaşı ile başlayan mücadelenin ardından bu günlere kadar uzanan çağdaşlaşma sürecinden bahsederek gençlere emanet bırakılan cumhuriyetin korunması ve gelecek nesillere bırakılması konusunda güveninin tam olduğunu belirtti.

 KURTULUŞ SAVAŞI CANLANDIRILDI

Gençlik adına yapılan konuşmaların ardından günün anlam ve önemine değinen şiirler okundu. Halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından Kurtuluş Savaşı’nı canlandıran öğrencilerin o günleri anımsatan gösterisi büyük beğeni topladı. Daha sonra müzik ve dans eşliğinde kız ve erkek öğrencilerin hazırladığı sportif hareketler görsel sunumu ile stadyumun en renkli ve estetik görüntülerini oluşturdu.

Diğer yandan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Mehteran Takımı gösterisi tribünleri dolduran vatandaşlar tarafından ayakta dakikalarca alkışlandı.

Gençlerin en coşkulu bayramı olan 19 Mayıs kutlamaları resmi geçidin ardından sona erdi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER