Gazetekars

Türk Sağlık-Sen’den Dayanışma Gecesi

Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi 23 Nisan Cumhuriyet Şenliği Sağlık Çalışanları Birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi düzenledi.

25 Nisan 2011 Pazartesi 07:59

Türk Sağlık-Sen’den Dayanışma Gecesi

Kars Öğretmenevi’nde düzenlenen dayanışma gecesine Kamu-Sen il temsilcisi ve aynı zamanda Türk Haber-Sen Kars Şube Başkanı olan Kemal Erginbay’ın yanı sıra Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr Mehmet Deniz ve Türk sağlık-Sen Sendikası Şube Başkanı Erhan Sarıkaya, Şube başkan yardımcıları Dr İsmail Aydın, Erkan Yıldız, Ednan Kılıç, İş yeri temsilcileri ve çok sayıda Sağlık çalışanı katıldı.

Tertip komitesi adına bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Şube Başkan yardımcısı Murat Şanlı gece ile ilgili şunları söyledi: “Türk Milletinin en önemli özelliği bağımsızlıktır. Milletimizin bağımsızlığının temsilcisi de Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Bundan tam 90 yıl öncede Meclisimizin kurulduğu tarihin bayram olarak kabul edilmesinin bize ifade edeceği en büyük gerçek, milli birlik ve bağımsızlığının ne kadar önemli olduğudur.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda bize Türk milletin kendi çabasıyla neleri başarabildiğinin en büyük göstergesidir.

Hepimiz, 23 Nisan 1920 şartlarına nasıl gelindiğini çok iyi bilip değerlendirmek zorundayız. Çünkü o şartlardan doğan milli ruh ve şuur, büyük bir dirilişi ve zaferi beraberinde getirmiştir. 23 Nisanın içinde barındırdığı değer ve mesajlar; vatanımızın, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin emsalsiz kıymetini ve bedelini bizlere hatırlatan çok önemli ipuçlarıdır.

Milletimizin bağımsızlığı ve varlığı için şehit düşmüş ve gazi olmuş tüm kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. Onların sayesinde bugün ulusun bağımsızlığına kavuştuğunu herkes bilmeli ve yine onların sayesinde bağımsızlığımızın korunduğunun herkes farkına varmalıdır.

Türk Devletinin Ülkesi ve Milleti ile bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyen bir sendikacılık anlayışını benimseyen ve Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız düsturunu sendikacılığında temel alan Türk Sağlık-Sen olarak bunu anlamamakta ısrar edenlere karşı her zaman hatırlatma yapmaya devam edeceğiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımız içinde sevinç ve mutluluk olduğu kadar aynı zamanda geçmişlerini öğrenmeleri ve üzerilerine düşen sorumluluğu şimdiden öğrenmeleri sağlayacak çok önemli bir bayramdır.

Bizler Türk sağlık-Sen Kars Şubesi olarak istedik ki kutlamalar bir anlam kazansın üyelerimiz çocukları ile birlikte gönüllerince eğlensin. Cumhuriyetimizin ilanının 81’ci yıl dönümünde üyelerimizle bir arada olalım, bu anlamlı günü birlikte kutlayalım. Fakat bizim gecemizin dışında’da 23 Nisan münasebetiyle tertip edilen konser ve diğer programlarında olması ve havanın yağışlı olması nedeniyle katılım beklenenden az oldu. Tüm olumsuzluklara rağmen dayanışma gecemize katılan üyelerimiz gönüllerince eğlendi bir yılın stresini Çocuklarıyla birlikte attılar. Gecemize katılarak bizleri onurlandıran kamu-sen konfederasyonuna bağlı sendikaların şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr Mehmet Denize ve tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” sözünü çocuklarımıza bir kez daha hatırlatıyor, Büyük Önderimizin Dünya çocuklarına armağan ettiği tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER