Gazetekars

Türkiye'ye Açık, Kars'a Kapalı

“Ermenistan’da tüketilen ürünlerin yüzde 80’ini Türk malları oluşturuyor...”

22 Temmuz 2011 Cuma 14:20

Türkiyeye Açık, Karsa Kapalı

NTV’nin bir programına katılan Kars Serhat TV sahibi Alican Alibeyoğlu, Doğukapı’nın Türkiye’ye açık fakat Kars’ta kapalı olduğunu belirterek, “Ermenistan’da tüketilen ürünlerin yüzde 80’ini Türk malları oluşturuyor” dedi.

Serhat TV’nin internet sitesinde yar alan habere göre; Mirgün Cabas, motosikletleriyle dünyayı gezen maceraperest arkadaşları Fem Güçlütürk ve Sarper Sesli, Türkiye’nin en cazip motosiklet rotasını takip ederek Türkiye turuna devam ediyor.

İlk bölümde Van ve Doğubeyazıt’a gitmiş, Ağrı Dağı’na motosikletle tırmanmayı denemişlerdi. Ağrı Dağı’nın 2200’ncü metresinde motosikletlerini bozan üçlü, kamyon çağırmışlardı. Mirgün ve arkadaşlarının bu hafta Kars’ta idiler.

DOĞU KAPI TÜRKİYE'YE AÇIK, KARS'A KAPALI

Bu sözler Serhat TV sahibi Alican Alibeyoğlu'na ait.

Aibeyoğlu, “Ermenistan'a uygulanan sözde ambargo çoktan delindi. Kapının açık olması durumunda Kars'a ve bölgeye büyük ekonomik girdi sağlayacaktır. Hafta da 3 gün Türk ve Ermeni uçaklarının düzenli olarak karşılıklı uçuş seferleri olması, Ermenistan'da tüketilen ürünlerin yüzde 80'ninden fazlasının Türk malı oluşu ayrıca 70 binden fazla Ermenistan vatandaşının Türkiye'de kaçak işçi olarak çalışması ambargonun sözde kaldığının bir göstergesidir. Ve bu sembolik ambargo Kars'ı cezalandırıyor” dedi.

Kars sokaklarında tur atan Mirgün, Fem ve Sarper, yıkılan “Ucube” heykelin son durumunu merak ediyor. Yerel televizyon Serhat TV'nin sahibi Alican Alibeyoğlu, Kars ve İnsanlık Anıtı hakkında da geniş bilgi veriyor.

KARS’IN ÇEVRE SORUNLARI

KuzeyDoğa Derneği Proje Koordinatörü Emrah Çoban da derneğin faaliyetleri ve bölgedeki çevre sorunlarını anlatıyor. Kars yolunda görülecek yerler, ilgi çekici söyleşiler ve yaşadıkları ilginç anılar görüntüleriyle ekranlara yansıdı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER