Gazetekars

Ülkücüler İftarda Buluştu

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı tarafından iftar yemeği verildi.

22 Ağustos 2011 Pazartesi 15:54

Ülkücüler İftarda Buluştu

Kars Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar yemeğine Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Ersançmış, MHP Kars İl Başkanı Muhsin Ağçay, Dr. Umut Yılmazel, Kars Belediyesi Eski Başkanı Tuncay Mutluer, MHP Merkez İlçe Başkanı Güven Aydeyer, MHP ilçe başkanları ile Kağızman ve Selim Ülkü Ocağı Başkanları, Sivil toplum kuruluşları, Kafkas Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında davetliler ezan okunmasıyla oruçlarını açtılar, iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış Somali’de yaşanan kıtlığa dikkatleri çekerek, “Somali’deki açlık ve yaşanan dramlar hepimizi fazlasıyla üzmektedir. Bu anlamda Somali’deki Müslüman kardeşlerimize merhamet ve şefkat elimizi uzatalım. Gönüllerimizi açalım ve gücümüzün yettiği kadar yardımlarımızı onlara gönderelim. Ama Somali halkının yaşadığı sosyal ve ekonomik felaketin benzerini kendi ülkemizde de yaşayanların olduğunu asla unutmayalım.” dedi.

“TÜRKİYE ROKETATAR VE MAYINLARLA TESLİM ALINMAK İSTENİYOR”

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, Türkiye’nin roketatar ve mayınlarla teslim alınmak istediğini söyledi.

Ersançmış; “Her gün bir vatan beldesinde bayrağa sarılı aziz şehitlerimizi ebediyete uğurluyoruz. Her gün acılarla yanıyoruz ve terörün iğrenç yüzüyle sarsılıyoruz. Anadolu’nun her köşesinden feryatlar yükseliyor. Çığlıklar arşa ulaşıyor, evlere ateş düşüyor. Analar, bacılar, gelinler ve evlatlar ağıtlar yakıyor. En son yapılan hain saldırılarda onlarca Mehmetçiğimiz ve köy korucularımız şehit olmuşlardır. Hepsine Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milleti’ne başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizi vatan topraklarına emanet ettiğimiz bu günlerde ne yazık ki Türkiye ve Türk Milleti adeta kurşunla, mayınla, roketatarla sindirilmeye ve teslim olmaya zorlanmaktadır. Buna karşılık şehitlerimizin hatıraları bizimledir. Ve kanlarınıyerde bırakmamak Türk Devleti için bir şeref meselesidir. 12 Haziran seçimlerinin üzerinden bugün tam 68 gün geçmiştir. Aradan geçen bu zaman zarfında seçim sonuçları üzerine gördüğüm kadarıyla çok kafa yordunuz, değerlendirmeler yaptınız. Üzerimizde oynanan oyunları, başımıza örülmeye çalışılan çorapları ve içimize sızmış ikiyüzlülerin çevirdiği entrikaları eminim ki gözden kaçırmadınız” diye konuştu.

Çok karmaşık ve tuzaklarla dolu bir seçim süreci yaşandığını ifade eden Onur Ersançmış; “İktidar sahiplerinin baskı şantaj ve tehditleri altında köylüye “Bu köyden bize oy çıkmaz ise yolunuzu yapmayız” dediler. Suyunuzu getirmeyiz dediler. Yoksul garip vatandaşlarımıza da bize oy vermezseniz ya da bu mahalleden partimizi birinci çıkarmazsanız yeşil kartlarınızı iptal ederiz dediler.

Bunun yanı sıra içimize sızmış entrikacılar da bizi parçalamak istediler. Bizi zayıflatmak güçsüz düşürmek istediler. Üç hilali boynu bükük koymak istediler. Bozkurtları mahzun, çaresiz ve yapayalnız bırakmak istediler. Bütün bunları başaramadılar ama bu siyasi şarlatanlar bu şehirde bize seçim kaybettirdiler. Biz bu şehirde seçim kaybettik, bu bizim içimize dert oldu. Ama onlar da bize baş eğdiremediler ya bu da onların içine dert olsun” şeklinde konuştu.

“KARS’IN ZÜMRECİLİK BELASINDAN KURTULMASI ŞART”

Yüce Allah’ın biz ülkücüleri daha nice Ramazanlarda nice bayramlarda böyle bir araya getirmesini niyaz ediyorum diyen Onur Ersançmış, konuşmasını şöyle noktaladı:

“Yüce Allah Kars’ta kronik bir hastalık haline gelen zümrecilik belasından bizleri uzak eylesin. İçimizde olup da bu hastalığa tutulanlar varsa onları da tedavi eylesin, ıslah eylesin. Tedavi ve ıslahı mümkün değilse tez zamanda içimizden def eylesin. Müslüman Türk kimliği altında birleşelim, bütünleşelim ve yarınlara erişelim.”

Ülkü Ocakları Başkanı Onur Ersançmış’ın konuşmalarının ardından Dr. Umut Yılmazel ve Kars Belediyesi Eski Başkanı Tuncay Mutluer de bir konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajı verip Kars Ülkü Ocakları’na çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. İftar programı yapılan uzun sohbetlerden sonra sona erdi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER