Gazetekars

Ünlü Yönetmen Uğur Yücel Kars’ta

Usta sinema sanatçısı ve ünlü yönetmeni Uğur Yücel, önümüzdeki günlerde Kars’ta çekimine başlayacağı sinema filmi için mekan ve filmin çekileceği alanı belirlemek üzere Kars’a geldi.

19 Ekim 2011 Çarşamba 07:32

Ünlü Yönetmen Uğur Yücel Kars’ta

Kars’ın çok iyi bir resim olduğunu söyleyen Uğur Yücel, Serhat TV Genel Yayın Yönetmeni Özgür Tuğrul’la keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Geliş amacından söz eden Yücel, “Benim 10 yıldır yazdığım bir senaryo vardı. Burada çekecektim ama bir türlü denk gelmedi. Özellikle karlı bir mevsim bekliyordum. Galiba bu sene denk gelecek gibi. Daha önce burada baktığım mekânlar vardı, o mekanlara baktım ve küçük bir gezi yaptım. Çekeceğimiz konu bir film olacak. Kars insanları ile ilgili ama mekân birlikteliği olmayan bir konu düşünüyorum, Kars öyküsü gibi.” dedi.

Yücel, “Kars’ta ne buluyorsunuz sorusuna” da, şu yanıtı verdi:

“Aslında Kars’ta iyi bir resim var. Sokaklar, geniş caddeler, eski Rus ve Ermeni Evleri, Osmanlı Evlerinin olduğu yerler, taş köprü gibi mekânlar olarak Kars’ta güzel resimler var. Başka bir ruhla karşılaşıyorsunuz Kars’ta. Geceleri farklı ışıkları falan vardı. Binaların reyonların çok güzel oluşu, Çıldır’a gidip oralarda Çıldır Gölü’ne hayranlık anlamında, Doğuda bir yerde olmak farklı. Dizideki adımı da Kars’ta düşünüyordum. Kars’ın bu anlamda özel bir karesi gözümde canlı. O nedenle Kars’ı düşünüyorum. Kars benim köyüm gibi oldu. Herkesi Karslı zannediyorum.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER