Gazetekars

Vergi,vatandaşlık görevimiz

Kars Defterdarı Hanifi Eraslan : “Vergi Ödemek, En Önemli Vatandaşlık Görevlerimizdendir”

25 Şubat 2011 Cuma 07:39

Vergi,vatandaşlık görevimiz

Kars Defterdarı Hanifi Eraslan, 22'nci Vergi Haftası, tüm hemşehrilerimize ve  vergi mükelleflerimize hayırlı olsun, dedi.

Vergi Haftası münasebetiyle  gazetemize açıklamalarda bulunan Defterdar Eraslan, Vergi ödemek, en önemli vatandaşlık görevlerimizdendir, dedi.

Defterdar Eraslan, sözlerini şöyle sürdürdü :  “1990 Yılından itibaren kutlanmakta olan Vergi Haftasının 22'ncisi bu yıl 21-27 Şubat 2011 tarihleri arasında kutlanacaktır.

Vergi Haftasının başlıca amacı; Verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki öneminin tüm ke-simlere benimsetilerek, kamuoyuna verginin gönüllü olarak ödenmesi alışkanlığının kazındırılmasıdır.

Vergi ödemek, en önemli vatandaşlık görevlerimizdendir. Her Vatandaşımızın ödeme gücüne göre vergi ödemesi gerektiği, Anayasamızın 73'üncü maddesinde belirtilmiştir.

Kamu harcamalarının sağlıklı vergi gelirleri ile finanse edilmesi, kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve verimli alanlara yönlendirilmesi büyük  önem arz  etmektedir.

Ayrıca Bakanlığımızca; öngörülebilir, istikralı, etkin ve adil bir vergi sistemi oluşturmak için yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalardan beklenen amaç; Vergi yükünü düşürerek, mükel leflerin gönüllü uyumunu artırmak, kayıtlı ekonomiye geçişi hızlandırmak ve verginin tabana yayılmasını sağlamaktır. Böylece vatandaşımıza daha çok ve daha kaliteli hizmet sunmak da mümkün olacaktır.

Defterdarlık olarak İlimizde bulunan tüm Kamu Kurumları, Odalar, Borsa ve meslek kuruluşları ile işbirliğimizi sürdürerek " Mükellef-Vatandaş Odaklı " hizmet sunma gayretimize daha da önem vererek devam edeceğiz.

Kars Defterdarlığı olarak tüm hemşehrilerimizin ve  vergi mükelleflerimizin 22'nci Vergi haftalarını kutlar, ödedikleri vergiler için şükranlarımızı sunar, sağlık, esenlik ve bol kazançlar dileriz.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER