Gazetekars

Yarıyıl tatili bugün başlıyor

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 16 milyon öğrenci bugün karne heyecanı yaşayacak. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının 20 Eylül 2010’da başlayan ilk yarısı bugün sona erecek.

28 Ocak 2011 Cuma 07:42

Yarıyıl tatili bugün başlıyor

Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra tatile çıkacak. Öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık 2 hafta tatil yapacak. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 226 bin ilköğretim öğrencisi ilk kez karne ile tanışacak. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 14 Şubat 2011 Pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2011’de tamamlanacak.

Bununla birlikte İkinci dönem, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. İlköğretim ikinci kademe öğrencileri Seviye Belirleme Sınavları’na (SBS) katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takvimine göre; SBS, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri için 5 Haziran 2011’de, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için ise 4 Haziran 2011’de yapılacak. İlköğretim 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile lise 9., 10. ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilerin katıldığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS 30 Nisan 2011’de gerçekleştirilecek. İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için PYBS ise 4 Haziran’da düzenlenecek. Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 27 Mart 2011 Pazar günü yapılacak. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) başvuru tarihi 18-27 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacak. LYS, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2011 tarihlerinde 5 oturumda gerçekleştirilecek.

KARS’TAKİ TÖREN İMAM HATİP LİSESİ’NDE OLACAK

Kars’ta da İmam Hatip Lisesi’nde tören düzenlenecek. Karne dağıtım törenine Vali Ahmet Kara da katılacak.

Milli Eğitim’den alınan bilgilere göre Kars’ta da; İl genelinde toplam 67 bin öğrenci karne alacak. Öğrenciler 4 bin öğretmenle birlikte 15 günlük tatile ‘Merhaba’ girecek.

“KARNESİ ZAYIF DİYE SAKIN KIZMAYIN!”

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, anne ve babaların, karnesinde zayıf not getiren çocuğa yüklenmemesi, başarısızlığın nedeninin, okul müdürü ve sınıf öğretmenleriyle işbirliğine girilerek araştırılıp çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Çocuğa yaklaşımın önemine vurgu yapan ve zayıf not dolayısıyla ailelerin yanlış davranışlarının zaman zaman hoş olmayan sonuçlara yol açtığını belirten Dağdelen, “Bütün veliler bu sorumluluk duygusu içinde hareket etmeli, çocukların bu durumunu göz önünde tutarak buna göre davranmalıdır. Çocuklarımızın eğer varsa başarısızlığının nedenlerini, okul müdürü ve öğretmeni ile görüşerek bunu aşmanın yollarını veliler olarak aramalıyız” dedi.

Bu eğitim döneminde okul müdürleri başta olmak üzere, öğretmenlerin ve öğrencilerin büyük bir gayret içinde çalışmalarını sürdürdüklerini de vurgulayan Dağdelen, “Amaç daha iyi bir eğitim almak, kendimizi geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlamaktır” diye konuştu.

Sarıkamış’ta 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk yarısı yarın tamamlanıyor. Sarıkamış’ta 735 öğretmenin görev yaptığı 79 okulda eğitim ve öğretim gören 11 bin 520 öğrenci yarın yarıyıl karnelerini alacaklar. Sarıkamış’ta bu yıl eğitim ve öğretime başlayan 1.190 öğrenci ise ilk kez karne almanın sevincini yaşayacaklar.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER