Gazetekars

"Yeni Hayat Projesi"

Kağızman Kaymakamlığın’dan yeni hayat projesi...

01 Mart 2011 Salı 07:26

Yeni Hayat Projesi

Kağızman Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezinin birlikte yürüttüğü “Her Yeni Birgün Yeni Umutlar” projesi hazırladı. 

Kağızman ilçesinde yaklaşık 20 gençle bir araya gelen Kaymakam Şuayip Gürsoy, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Sezer, Halk Eğitimi Müdürü Harun Yüce’nin katılımı ile toplantı yaptı. 

Gençlerle sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantıda Kaymakam Şuayip Gürsoy Proje hakkında şu bilgileri verdi:

“İlçemizdeki mevcut işsizlik sorunu, ekonomik kriz ve ekonomik sıkıntılar, aile içi şiddeti körüklemekte bunun sonucunda ilçemizde yaşayan işsiz gençleri bunalıma, suç işlemeye, kötü yola düşmeye yol açmakta, gençlerin yarınlara güvenle bakamamalarına Ailesine ve topluma yararlı bir fert olamamasına neden olmaktadır. İşsizliğin yoğun olduğu bu dönemlerde ekonomik kriz nedeniyle işten atılan ve işsiz durumda bulunan gençlerin kısa sürede istihdam ve eğitimini amaçlayan, topluma ve kendilerine fayda sağlayacak bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan bu programlarla iş imkanları sağlanarak, belli bir süre için maddi olarak desteklenecek katılımcıların çalışma ortamına alışarak; mesleki eğitim, iş tecrübesi ve disiplininden kopmamak, aynı zamanda kamu yararına bir faaliyet gerçekleştirilmesi, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde mesleki kurslar açarak belge sahibi olmalarını sağlamaktı amaçlanmaktadır.” 

Toplantıya katılan gençlerin çoğunluğu Arıcılık kursuna katılmaları istemesi üzerine Kaymakam Gürsoy tarafından katılımcılara bir destek daha geldi. Gürsoy, Arıcılık kursuna katılarak belge sahibi olan her kursiyere 5 dolu petek hibe edileceğini kaydetti.

Ayrıca kaymakamlık olarak okuluna devam etmek isteyen gençler için açık öğretim lisesi sınavlarına katılmalarını sağlamayı ve İş-Kur'a kaymakamlık olarak kayıt ettirip iş bulma imkanı sağlamayı amaçladıklarını belirten Gürsoy, “Kurs esnasında hergün bende dahil olmak üzere bir kurum amiriyle birlikte kursa katılıp bu kurslarda başarılarını arttırmak edindikleri mesleklerde daha da başarılı olmalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Bütün masrafları kaymakamlık tarafından karşılanacak kurslarda gençlerin projeye sıcak bakması Halk Eğitim Merkezinde açılacak kurslara katılımım yüksek olacağını gösterdi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER