Gazetekars

Yerel medya AB için buluşacak

“Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi seminerlerinin üçüncüsü 12-13 Temmuz 2011 tarihlerinde Erzurum’da yapılacak. Seminere Kars'tan gazetekars.com katılıyor...

14 Haziran 2011 Salı 07:53

Yerel medya AB için buluşacak

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi seminerlerinin üçüncüsü 12-13 Temmuz 2011 tarihlerinde Erzurum’da yapılacak.

ABGS’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye çapında gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesinde, yerel medyanın, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olmasının amaçlandığı belirtildi.

Bu projeyle ABGS’nin, tüm yurda yayıldığı ve yerel medyayla bir araya geldiği vurgulanan açıklamada, böylece Türkiye’nin AB sürecinin günlük hayata ne getirdiği ve medyaya yönelik proje ve programların ilk elden yerel medyaya aktarıldığı kaydedildi.

Seminer katılımcılarına, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgiler verildiği ifade edilen açıklamada, ABGS tarafından, yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB rehberinin de seminer katılımcılarına sunulduğu belirtildi.

Projenin ilk bölgesel bilgilendirme seminerinin Mayıs’ta İstanbul’da düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, Haziran’da Ankara’da düzenlenecek ikinci seminerin ardından, Erzurum’da üçüncü bölgesel bilgilendirme seminerinin 12-13 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, üçüncü bölgesel bilgilendirme seminerinin, Erzurum, Ağrı,  Ardahan, Artvin, Bayburt, Bitlis, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van illerinde çalışan yerel medya mensuplarının katılımıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

Erzurum seminerine katılım için belirtilen illerden başvuruların alınmasına başlandığı belirtilen açıklamada, başvuru süresinin 23 Haziran’a kadar devam edeceği bildirildi. Açıklamada, seminerlere katılım için başvuruların internet üzerinden alındığı, projeyle ilgili bilgilere ve seminer takvimine “http://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org” adresinden ulaşılabildiği belirtildi. 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER