Gazetekars

Yıkımda geri sayım başladı

İnsanlık Anıtı’nın yıkım ihalesi 7 Mart 2011 günü yapılacak. Kars Belediyesi’nin ihale ilanında heykel için “Betonerme yapı” ifadesinin kullanılması yapılacak iş için de “İnsanlık Anıtı’nın Kaldırılması İşi” diye yazması dikkat çekti.

20 Şubat 2011 Pazar 08:57

Yıkımda geri sayım başladı

İlanda işin niteliği “Sukapı mahallesi üçler Mevkii’nde, mülkiyeti maliye hazinesine ait pafta 131, ada 790, parsel 1’de bulunan yaklaşık 24,5 metre yüksekliğinde 2 adet betonerme yapı” şeklinde tarif edildi. 

300 TONLUK TELESKOPİK VİNÇ ŞART

Anıtın özelliklerinden ötürü ihaleye girecek olan şirketlerde inşaat, makina ve elektrik mühendislerinin bulunması gerekiyor. Anıt 10 ton ağırlığında ve 24,5 metre yüksekliğinde olduğu için Belediye, ihaleye girecek olan firmaların sahip olması gereken bazı alet ve teçhizatları şöyle belirledi:

“Hidrolik elmas halatlı beton kesme makinası, mininum santim delme çaplı karot makinası, minimum 300 tonluk teleskopik vinç, yaklaşık 1200 metrekare emniyetli merdiven ve çelik iskele ile minimum 50 ton kapasiteli vinç.” 

YIKIM 60 GÜNDE BİTECEK

Kars Belediye Meclis Salonu’nunda 7 Mart 2011 günü saat 14.00’te yapılacak olan anıt kaldırma işinin açık ihale usulü ihale edilecek. İhaleyi ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren alacak. İhale şartnamesine göre, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Anıtın 60 iş günü içinde kaldırılması gerekiyor.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER