Gazetekars

Yurt öğrencileri Türkiye turnesinde

16 Haziran’da okulların tatile girmesiyle birlikte Kars Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri’nde takdire şayan bir uygulama başlatıldı.

27 Temmuz 2011 Çarşamba 15:09

Yurt öğrencileri Türkiye turnesinde

Yurtta kalan 50 öğrenci ile Sevgi Evlerinde kalan 26 öğrenci için yurt turneleri düzenlendi ve düzenlemeye de devam ediyor. Öğrencilerin ülkemizin çeşitli bölgelerini, illerini, bu illerin tarihi ve turistik mekanlarını gezmeleri, görmeleri ve öğrenmeleri için başlatılan uygulama yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcına kadar sürecek. Tatili ailelerinin yanında geçirmek isteyen ve ailelerinin yanına gidenlerin dışındaki bütün öğrenciler farklı tarihlerde farklı bölgelere giderek yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyorlar.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kars İl Müdürü Akın Oktay, tatil başlangıcından bu yana bu tür gezilere çok önem verdiklerini söyledi.

Oktay, “Çocuklarımız 16 Haziran’da tatile girdikten sonra, yani eğitimin yoğun döneminden sonra rehabilitasyonları için kuruluş müdürlerimizle bir plan ve program yaptık. Bu program çerçevesinde hem çocuk evlerinde kalanlar hem de yetiştirme yurdunda kalan öğrencilerimize biz Güney Doğu gezisi yaptırdık. 16 Haziran’da 10 öğrencimizin katıldığı bir gezi vardı. Yetiştirme Yurdunda kalan 10 öğrencimiz, Mardin, Urfa ve Diyarbakır’a gittiler. Çocuklarımız buraların tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Bizler çocuklarımızı göndermeden önce gidecekleri yerlerle ilgili ön düşüncelerini alıyoruz birde döndüklerinde izlenimlerini alıyoruz. Hepsi de oldukça memnun olduklarını bir daha gidip o illeri gezmek istediklerini belirttiler. Çocuklarımızın böyle gidip gezdikleri yerlerden zevk almalarını bizlere söylemeleri bizleri de son derece memnun ediyor. Daha sonra 14 öğrenciyle de Karadeniz gezisi düzenledik. 8-18 Temmuz tarihleri arasındaki bu gezilerimizde Artvin, Trabzon, ordu, Samsun ve Sinop illerini ziyaret ettiler. Bu 10 günlük gezide yine bu illerin tarihi, turistik yerleri gezildi.” dedi.

Tatil sürecinde çocukları Milli Eğitimle işbirliği yaparak bu tür gezilere gönderdiklerini de belirten Oktay, “Böylelikle de öğrencilerimiz ders dışında gezip görerek öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu gezilerin ardından öğrencilerimiz gezip gördükleri yerleri derslerinde de işlerken hafızalarında bu dersler daha da iyi yer ediyor. Sayın Valimiz ve vali yardımcılarımız bu konularda bize çok destek veriyorlar. Bu gezilerden sonra Sayın Valimizi de bilgilendiriyoruz.” diye konuştu. 

Oktay, Ramazan Bayramından sonra da bir gezi düşündüklerini ifade ederek, “Bayramdan sonra da Adıyaman Nemrut’a çocuklarımızı gönderip güneşin doğuşunu görmelerini istiyoruz. Böyle bir planlamamız var. Bu hafta sonu da Çıldır Gölü’nü gezdirmeyi düşünüyoruz. Bir piknik havasında geçecek olan bu gezimizde de çocuklarımızın kendi il sınırları içindeki değerleri görmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. İmkanlar elverdiği ölçüde çocuklarımıza ülkemizin güzel yörelerini gezdirmek, hem oraları öğrenmelerini sağlamak ve hem de böyle bir tatil imkanından yararlansınlar istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Oktay, daha sonra şunları söyledi:

“Mevzuat gereği tatil gezilerinin yanında bazı öğrencilerimizi de kendi ailelerinin yanına gönderiyoruz. Kendi ailelerinin yanına giden öğrencilerimiz böyle tatile zaten ihtiyaç duymuyor ama yurdumuzda kalan ve her hangi bir ailenin yanına gidemeyen çocuklarımıza özellikle öncelik veriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 40 öğrencimizi gezdirdik. Önümüzdeki gezilerde de her hangi bir yöreyi görmemiş ve gitmemiş çocuklarımıza öncülük vereceğiz. Çocuk evlerinde 26, yurtta da 50 öğrencimiz var. Bizim hedefimiz bu çocukların tamamını gezdirmektir.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER